NMK - Størst og best innen motorsport!
   
Tekststørrelse

Bilcross

 

cover_bilcross

 

Bilcross er hastighetskonkurranse for biler på permanent bane med grus eller delvis fast dekke.. Bilcross kjennetegnes ved at bilene skal være rimelige i innkjøp, og at deltagerne forplikter seg til å selge bilen for en pris fastsatt i Bilcross-reglementet, hvis det under et stevne kommer inn bud på bilen innen en fastsatt tidsfrist. Personlig sikkerhetsutstyr kan fjernes før salg.

Spørsmål vedr. bilcross:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lisensinformasjon

Førerlisens
Krav: Det kreves ingen kurs, men det kreves gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF.Kun utfylt søknad skjema.

Førerlisens junior
Krav: Søker må ha bestått teori og praksis i NBF regi, og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF.Kan løse lisens fra det året man fyller 16 år og kan kjøre med junior lisens ut det året man fyller 19 år

Førerlisens junior kun trening
Krav: Søker må ha bestått teori og praksis i NBF regi, og gyldig medlemskap i klubbtilsluttet NBF. Kan delta fra det året man fyller 15 år, lisensen gjelder kun for trening, IKKE løp.

Debutant
Man kan velge å stille som debutant i inntil 3 løp. Som debutant får man ingen poeng eller premie. Dette er en ordning for fortrinnsvis nye førere og arrangøren har rett til å avvise påmeldte i debutantklassen hvis disse er erfarne BC førere.

Engangslisens
Det gis anledning til å delta med engangslisens i bilcrossløp. Engangslisens skal kjøpes hos den enkelte arrangør. Deltager må ha gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Engangslisens på trening krever ikke medlemskap. Juniorer kan ikke delta på engangslisens.

Vognlisens
Enhver deltager må løse vognlisens ved deltagelse i trening og løp. Vognlisensen utstedes hos NBF. Ved utstedelse av vognlisens for nybygd bil må årskontroll og søknad skjema fremlegges. Ved fornyelse eller eierskifte av vognlisens kan kun årskontrollen sendes inn til NBF. Ved tap av vognlisens kreves ny årskontroll av bilen.

Reklame
Reklame for Bilcross går på person, og er en engangsavgift. Utfylt søknadsskjema og kvittering på betalt avgift (må forhåndsbetales) sendes NBF.

Bilcross junior er fritatt fra reklamelisens.